Vaarwel 2014, Hallo 2015

We zijn alweer aan het einde van het jaar! De oliebollen staan op tafel en de champagne staat in de koelkast.

Omdat 2014 wat ons betreft een geweldig was, vonden wij het wel leuk om ever terug te blikken op het afgelopen jaar. WANT, er is heel veel gebeurd dit jaar!

En omdat wij niet alleen willen terugblikken, maar ook naar de toekomst willen kijken, blikken wij ook alvast vooruit naar wat 2015 ons (waarschijnlijk) gaat brengen!

Maar we beginnen met het afgelopen jaar. En waar kunnen we anders mee beginnen dan met boeken? Want 2014 was écht het jaar van de nieuwe boeken, zowel in het Nederlands als in het Engels!

Books_2014

Het laatste boek van de The Mortal Instruments serie, City of Heavenly Fire, verscheen in Mei in het Engels. En we hadden het enorme geluk dat de Nederlandse vertaling, Stad van Hemelse Vlammen, zelfs al in Oktober verscheen.

Hetzelfde gold voor het eerste boek van de nieuwe serie die Cassandra met Holly Black schrijft: The Iron Trial. De Engelse versie verscheen in September en de Nederlandse vertaling, De IJzerproef, verscheen ook in Oktober!

CC_NL_2014_

De derde release was de langverwachte boek versie van The Bane Chronicles. De tien korte verhalen over de geliefde warlock Magnus Bane verschenen al gedurende 2013 en begin 2014 als e-boeken, maar werden in November dus ook als boek gepubliceerd.

Naast boeken, zijn wij het afgelopen jaar ook verwend met twee illustratie projecten van Cassandra Jean: de Shadowhunter Tarot en het Flower Project! De Shadowhunter Tarot is vanaf begin December ook te bestellen als set kaarten!

ST_1

Aan het Flower project wordt nog steeds gewerkt door Cassandra Jean. De personages van The Mortal Instruments en The Infernal Devices zijn al veschenen, en er zijn al een aantal personages van The Dark Artifices verschenen. Volgens Cassandra Clare zal ook deze serie illustraties waarschijnlijk verschijnen als kaarten set.

FP_1

Daarnaast hadden wij het geluk dat wij het afgelopen jaar maar liefst twéé signeer sessies van Cassandra Clare konden bijwonen! Helaas niet in Nederland, (zoals wel de bedoeling was) tot grote teleurstelling van iedereen. Maar helaas kon er alleen een signeer sessie (ter ere van de release van The Iron TrialDe IJzerproef) plaats vinden in Antwerpen op 9 November. Ons verslag van die dag kunnen jullie wel nog lezen.

Ook waren wij bij een signeersessie in Londen op 7 Juni, ter ere van de release van City of Heavenly Fire. Het versclag daarvan kunnen jullie hier nog nalezen.

2014 was dus best een druk jaar. Cassandra plaatste ook nog regelmatig fragmenten van haar nog te verschijnen boeken en series, zoals The Dark Artifices en The Last Hours, en haar nieuwe serie korte verhalen Tales from the Shadowhunter Academy, waarvan het eerste deel in Februari verschijnt.

Ook waren er veel geruchten over de verdere verfilming van de The Mortal Instruments. Na de tegengevallen resultaten van de verfilming van het eerste boek City of Bones in 2013, en uitblijven van verder nieuws over de verfilming van het tweede deel, City of Ashes, was het een behoorlijke tijd stil. In Oktober werd bekend dat er van The Mortal Instruments een TV serie zal worden gemaakt. Deze zal waarschijnlijk overnieuw beginnen vanaf het eerste boek en de productie zal waarschijnlijk in 2015 starten. In de loop van volgend jaar zal er waarschijnlijk meer bekend worden.

Maar 2015 heeft nog veel meer in petto voor ons! Om te beginnen met de e-boek verschijningen van Tales from the Shadowhunter Academy. Het eerste deel, Welcome to the Shadowhunter Academy, zal verschijnen op 17 Februari, en als alles volgens schema gaat, zal er elke maand een nieuw verhaal verschijnen. Het publicatie schema kun je hier vinden, en de synopsissen van de verhalen staan hier.

CC_TSA

Daarnaast zal in September het tweede deel van de Magisterium serie van Cassandra Clare en Holly Black verschijnen in het Engels: The Copper Gauntlet. Of de Nederlandse vertaling ook weer zo snel in de winkel ligt is even afwachten, maar we hebben goede hoop!

Daarnaast kijken we ook al een beetje uit naar de release van Lady Midnight, het eerste boek uit The Dark Artifices. Deze nieuwe serie speelt zich af vijf jaar na City of Heavenly Fire / Stad van Hemelse Vlammen en volgt de avonturen van o.a. Emma Carstairs, Julian Blackthorn, Mark Blackthorn en Cristina Rosales. Het is nog niet bekend wanneer Lady Midnight precies zal verschijnen, maar er wordt verwacht dat dit eind 2015 of begin 2016 zal zijn.

Er is dus voldoende om naar uit te kijken komend jaar!

Wij willen IEDEREEN graag bedanken voor hun enthousiasme en steun het afgelopen jaar, en we hope dat jullie volgend jaar ook weer lekker met ons meedoen! Wij wensen iedereen een fijne jaarwisseling en een fantastisch 2015!

Enne, kijk uit voor vuurwerk en demonen!

tumblr_myeercIlx41r3oy4vo1_1280

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s