Vaarwel 2015, Hallo 2016!

Happy New Year 2016 replace 2015 concept on the sea beach

 

Het is vandaag alweer 31 December, en dus blikken we eventjes terug op wat er het afgelopen jaar allemaal gebeurd is.

En dat is eigenlijk best wel veel!

Zeker gezien de tijd die ik aan dit blogje kwijt was :’)

 

En daarna blikken we ook eventjes vooruit op 2016, want komend jaar wordt minstens net zo awesome!

 

In Januari werd bekend dat Cassandra’s tweede Shadowhunter serie, The Infernal Devices, vertaald zou gaan worden naar het Nederlands! Gedurende het afgelopen jaar is dit ook gebeurd, en zijn De IJzeren Engel, De IJzeren Prins, en de IJzeren Prinses verschenen tussen Juni en November.

 

Ook werd bekend dat Lady Midnight, het eerste boek van Cassandra’s The Dark Artifices trilogie in Maart 2016 zal gaan uitkomen in het Engels. Meer hierover verderop in dit overzicht.

In Februari kwam het eerste korte verhaal van Tales from the Shadowhunter Academy uit, genaamd Welcome to the Shadowhunter Academy. De volgen de avonturen van Simon Lewis, na het einde van City of Heavenly Fire (NL: Stad van Hemelse Vlammen).

 

Daarnaast werd ook de cover onthuld voor het tweede Magisterium boek, The Copper Gauntlet! Het boek komt volgend jaar op 18 Maart uit in het Nederlands!

tumblr_nj6c17juml1r3oy4vo1_540

 

In Maart werd bekend dat de verfilming van Shadowhunters: The Mortal Instruments definitief door zou gaan! Cassandra Clare deed hiervoor zelf de aankondiging! Inmiddels is bekend dat de serie bij ons te zien zal zijn op Netflix vanaf 13 Januari 2016!

eefbaad0-e478-4588-a28c-cac26a4932b8

 

Dezelfde maand kwam ook het tweede deel van Tales from the Shadowhunter Academy uit: The Lost Herondale

 

shadowhunter-academy-02

 

En in April verscheen ook het derde deel, The Whitechapel Fiend, waarin we een zekere Will Herondale tegenkomen…

thewhitechapelfiend

 

In April werd ook bekend dat Dominic Sherwood, bekend als Christian Ozera uit de film Vampire Academy, de rol zal gaan spelen van Jace Wayland in Shadowhunters.

rs_634x939-151120133050-634.jace-shadowhunters.ch.112015

 

In Mei ging het casting nieuws vrolijk verder, met onder andere bekendmaking voor de rollen van Clary Fray (gespeeld door Katherine McNamara), Alec Lightwood (gespeeld door Matthew Daddario), Magnus Bane (gespeeld door Harry Shum Jr.), Simon Lewis (gespeeld door Alberto Rosende), Isabelle Lightwood (gespeeld door Emeraude Toubia), Hodge (gespeeld door Jon Cor), Jocelyn Fray (gespeeld door Maxim Roy), Valentine Morgenstern (gespeeld door Alan van Sprang), Luke Garroway (gespeeld door Isaiah Mustafa)

Ook het korte verhaal Nothing but Shadows, het vierde deel van Tales from the Shadowhunter Academy verscheen in Mei.

81SJy67kiYL._SL1500_

In Juni verscheen dan eindelijk De IJzeren Engel, de Nederlandse vertaling van het super spannende eerste boek van The Infernal Devices trilogie (NL: De Helse Creaties).

DIJE

Daarnaast was er nog meer casting nieuws voor Shadowhunters. Onder andere werd Jade Hassouné gecast als de fae Meliorn, Kaitlyn Leeb als vampier Camille Belcourt en David Castro als Raphael Santiago.

Ook deze maand verscheen er weer een Tales from the Shadowhunter Academy verhaal: The Evil We Love. Over Valentine Morgenstern en de Cirkel.

81aG8foH+WL._SL1500_

Juli was voor ons toch wel het hoogtepunt van 2015. Toen ontmoetten wij Cassandra Clare maar liefst twee keer! Eerst op 17 Juli bij Waterstones in Londen tijdens een gezellige avond samen met Sarah Rees Brennan (co-auteur van The Bane Chronicles) en Míla Fürstová (ontwerpster van de nieuwe Britse covers van The Mortal Instruments). De tweede ontmoeting vond plaats de dag erna op YALC (Young Adult Literature Convention) ook in Londen.

SRB-CC

Er verschenen dus ook nieuwe Britse edities van The Mortal Instruments met hele mooie nieuwe covers.

 

Cassandra bracht ook een bezoek aan de set van Shadowhunters, met een aantal heel mooie kiekjes als resultaat!

 

In Juli werd ook de officiële website van Shadowhunters gelanceerd.

website

 

In Augustus mocht ik een kijkje nemen bij Uitgeverij Moon, de Nederlandse uitgever van de Shadowhunter boeken en de Magisterium serie. Het was een erg gezellige middag en we werden weer wat wijzer over Moon’s plannen voor de toekomstige uitgave van Cassandra’s boeken.

 

In September verscheen het tweede deel van De Helse Creaties: De IJzeren Prins. Dat betekende dat we al weer heel snel konden verder lezen over de avonturen van Tessa, Will en Jem!

9789048826940_VCOVR

En in het Engels verscheen het tweede deel van de Magisterium serie: The Copper Gauntlet

tumblr_nj6c17juml1r3oy4vo1_540

 

In September verschenen ook de nieuwe Amerikaanse edities van The Mortal Instruments en The Infernal Devices met prachtige nieuwe covers.

 

In Oktober waren we al weer toe aan het negende verhaal van Tales from the Shadowhunter AcademyBorn to Endless Night. En wie fan is van Alec en Magnus moet dit verhaal echt gaan lezen! maar wel eerst de eerdere verhalen lezen natuurlijk. ;)

Born-to-Endless-Night

 

In Oktober werd ook de eerste trailer voor Shadowhunters onthuld! Maar in de maanden ervoor waren er natuurlijk al heel veel foto’s en video’s van de set. In deze tag kun je vrijwel alles nog eens terug kijken.

 

Ook werd de super mooie cover voor Lady Midnight onthuld! Op de cover staat het nieuwe hoofdpersonage van de serie, Emma Carstairs, die we al kennen uit City of Heavenly FireStad van Hemelse Vlammen.

cassandra-clare

 

In November kregen we de officiële poster voor Shadowhunters te zien, samen met een aantal posters voor de hoofdpersonages.

eefbaad0-e478-4588-a28c-cac26a4932b8

 

In November kwam er ook een mooie mid-price editie van Stad van Beenderen uit van Uitgeverij Moon!

SvB

_DSCN2965

 

En natuurlijk verscheen ook De IJzeren Prinses, het super spannende en super emotionele slot van De Helse Creaties trilogie. Nu weten we eindelijk hoe het afloopt met Tessa, Will en Jem!

9789048826957.img

 

Daarnaast verscheen het laatste deel van Tales from the Shadowhunter AcademyAngels Twice Descending en was de complete cover afbeelding van de serie te zien.

Angels-Twice-Descending

tumblr_nxxb3nX8AM1r3oy4vo1_1280

 

En in December werd uiteindelijk bekend dat wij ook in Nederland Shadowhunters kunnen gaan bekijken. Helaas niet op de televisie, maar wel op Netflix!

140493_0047r1

 

En deze week werd zelfs nog bekend dat de Nederlandse vertaling van het tweede Magisterium boek, The Copper Gauntlet (NL: De Koperen Vuist), op 18 Maart 2016 gaat verschijnen!

Daarnaast was er in 2015 vooral héél veel Shadowhunters nieuws, posters, foto’s, video’s en nog veel meer. Wil je allemaal nog een nalezen, dan kun je dat hier of hier doen. ;)

Ook waren er in 2015 weer heel veel mooie Shadowhunter illustraties van Cassandra Jean te bewonderen, zoals de mooie Virtues & Vices serie.

 

Ook haar illustraties van het Flower Project, illustratie van de personages gebaseerd op de betekenissen van bloemen, waren erg mooi. Hieronder een kleine selectie van de illustraties die zij deed voor The Dark Artifices en The Last Hours, beiden toekomstige Shadowhunter series.

 

En er verscheen ook een mooie comic over de personages van De Helse Creaties. (LET OP: Spoilers! Niet lezen als je de serie nog niet uit hebt!)

 

Al met al was 2015 dus een behoorlijk druk jaar, met vooral heel veel nieuwe boeken en met nieuws over Shadowhunters.

En wat staat er op de planning voor 2016? We kunnen natuurlijk niet in de toekomst kijken, maar het volgende staat alvast op de planning voor komend jaar.

Ten eerste: LADY MIDNIGHT!

We roepen het natuurlijk al een tijdje, maar het boek komt nu dus echt al over een paar maanden uit: Op 8 Maart is het zover! Op deze pagina kun je alles lezen over het eerste deel van de The Dark Artifices trilogie!

cassandra-clare

 

En vanaf 13 Januari is natuurlijk Shadowhunters te zien op Netflix!

eefbaad0-e478-4588-a28c-cac26a4932b8

 

Zoals eerder gezegd komt op 18 Maart De Koperen Vuist uit in het Nederlands. Én, als het een beetje mee zit, dan komt eind 2016 ook de Nederlandse vertaling van The Bane Chronicles uit!

 

in September zal tevens het derde deel van de Magisterium serie uitkomen in het Engels. De titel daarvan zal zijn The Bronze Key. Verder is er nog niet veel over het boek bekend, en we hopen dat in de komende maanden de cover en synopsis onthuld zullen worden.

Daarnaast zal komend jaar ook de boek versie van Tales from the Shadowhunter Academy uitkomen in het Engels. Wanneer precies is nog niet bekend, maar we houden je uiteraard op de hoogte.

tumblr_nxxb3nX8AM1r3oy4vo1_1280

 

Er is volgend jaar dus al genoeg om naar uit te kijken.

 

Nu willen we alle Shadowhunters natuurlijk alvast een fijn Oud & Nieuw wensen, en heel veel geluk en héél, héél veel leesplezier voor het nieuwe jaar!

Tot snel!

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s