Cover onthulling ‘De IJzerproef’ & ‘De Koperen Vuist’

Op 22 April verschijnt het tweede deel van de Magisterium serie, De Koperen Vuist, geschreven door Cassandra Clare en Holly Black. En ter gelegenheid daarvan heeft Uitgeverij Moon het eerste deel, De IJzerproef, én het tweede deel, De Koperen Vuist, voorzien van hele bijzondere nieuwe covers.

Ben je nog niet bekend met de Magisterium serie? Lees dan vlug verder!

 

Magisterium_NL_1+2

 

De serie is een samenwerking van Cassandra Clare (bekend van de Schaduwjager boeken series Kronieken van de Onderwereld en De Helse Creaties) en Holly Black (bekend van de Spiderwick Chronicles en de Vloekwerkers trilogie). De boeken volgen de avonturen van tovenaars leerling Callum Hunt, en zijn klasgenoten Tamara Rajavi en Aaron Stewart. Alle drie gaan ze naar het Magisterium, een ondergrondse (letterlijk!) school voor magie. Callum is echter geen alledaagse tovenaars leerling: Hij is vaak slecht gehumeurd, wil absoluut niet naar het Magisterium en loopt mank als gevolg van een ongeluk als kind. O ja, én hij draagt natuurlijk een gevaarlijk geheim bij zich waarvan hij zich totaal niet bewust is!

De serie zal bestaan uit vijf boeken, waarvan elk boek over een schooljaar aan het Magisterium zal gaan. De eerste twee boeken uit de serie heten De IJzerproef en De Koperen Vuist. Zoals je aan de titels van de eerste twee boeken kunt zien hoort bij elk jaar aan het Magisterium een bepaalde soort metaal: IJzer voor het eerste jaar en koper voor het tweede jaar. Bij het derde, vierde en vijfde jaar zullen brons, zilver en goud horen.

 

De IJzerproef verschijnt op 21 April. Omdat het boek een heruitgave is, kost het maar €5,00! De Koperen Vuist verschijnt een dag later, op 22 April, en kost €17,50. Beide boeken komen uit als hardcover.

 

De IJzerproef

De IJzerproef_

 

Officiële synopsis:

De 12-jarige Callum Hunt is van jongs af aan opgegroeid met drie regels:
1: Vertrouw nooit een tovenaar
2: doe nooit mee aan de IJzerproef
3: Ga nooit naar het Magisterium

De meeste kinderen zouden er alles voor overhebben om mee te doen aan de IJzerproef. Callum Hunt niet. Al zijn hele leven heeft zijn vader hem gewaarschuwd voor magie. Als Callum slaagt voor de IJzerproef, wordt hij toegelaten tot het sinistere Magisterium, dat kinderen opleidt tot machtige tovenaars. Dus doet hij zijn best te falen. Maar het Magisterium lijkt een duistere connectie met zijn verleden én zijn toekomst te hebben, en de IJzerproef is slechts het begin van alle grote uitdagingen die Callum te wachten staan…

 

Boek informatie:
Originele titel: The Iron Trial
Uitvoering: Hardcover
Uitgever: Moon
Aantal pagina’s: 320
Prijs: € 5,00
ISBN: 9789048834556
Verschijningsdatum: 21 April 2016

 

 

De Koperen Vuist

De Koperen Vuist_

 

Officiële synopsis:

Call’s zomervakantie lijkt niet op die van andere kinderen. Zijn beste vriend is een wolf, Havoc genaamd, van wie zijn vader vermoedt dat hij kwade bedoelingen heeft. Wanneer Call ontdekt dat zijn vader hen probeert te vernietigen, vlucht hij naar het Magisterium: de school waar kinderen worden opgeleid tot machtige tovenaars. Maar daar is het leven niet gemakkelijker als blijkt dat De Alkahest – een koperen handschoen die tovenaars van hun magie scheidt – is gestolen. In hun zoektocht naar de dader, trekken Call en zijn vrienden Aaron en Tamara de aandacht van gevaarlijke vijanden, en komen ze steeds dichter bij de waarheid.

 

Boek informatie:
Originele titel: The Copper Gauntlet
Uitvoering: Hardcover
Uitgever: Moon
Aantal pagina’s: 296
Prijs: € 17,50
ISBN: 9789048834730
Verschijningsdatum: 22 April 2016

 

Wat vinden jullie van de nieuwe covers? De ‘oude’ covers zagen er zo uit:

Magisterium_NL_origineel

 

Wij vinden de minimalistische covers zelf erg mooi. Ze zien er wat mysterieuzer uit en elke cover heeft unieke details. Ze zullen ook een ouder publiek meer aanspreken dan de oude covers, en hoewel het eigenlijk jeugdboeken zijn, zijn ze ook erg leuk voor wat oudere (YA) lezers.

 

Wij willen graag Moon Uitgevers bedanken dat we deze mooie covers mochten onthullen. :)

 

Bron: Overamstel Uitgevers (De IJzerproef | De Koperen Vuist)

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s