[Release] De Koperen Vuist en De IJzerproef

Vrijdag 6 Mei is het eindelijk zover! Dan komt het tweede deel van de Magisterium serie uit in het Nederlands. In De Koperen Vuist volgen we Call, Tamara en Aaron in hun spannende, tweede jaar aan het Magisterium, de ondergrondse magie school!

 

koperen vuist rug 35,6.indd

 

 

Officiële synopsis:

Call’s zomervakantie lijkt niet op die van andere kinderen. Zijn beste vriend is een wolf, Havoc genaamd, van wie zijn vader vermoedt dat hij kwade bedoelingen heeft. Wanneer Call ontdekt dat zijn vader hen probeert te vernietigen, vlucht hij naar het Magisterium: de school waar kinderen worden opgeleid tot machtige tovenaars. Maar daar is het leven niet gemakkelijker als blijkt dat De Alkahest – een koperen handschoen die tovenaars van hun magie scheidt – is gestolen. In hun zoektocht naar de dader, trekken Call en zijn vrienden Aaron en Tamara de aandacht van gevaarlijke vijanden, en komen ze steeds dichter bij de waarheid.

 

Boek informatie:
Originele titel: The Copper Gauntlet
Uitvoering: Hardcover
Uitgever: Moon
Aantal pagina’s: 296
Prijs: € 17,50
ISBN: 9789048834730
Verschijningsdatum: 6 Mei 2016

Je kunt het eerste hoofdstuk uit De Koperen Vuist overigens alvast lezen op Wattpad!

 

Maar dat is nog niet alles! Het eerste deel van de serie, De IJzerproef, wordt opnieuw uitgegeven met een nieuwe cover, zodat beide delen natuurlijk ook matchen in je boekenkast. (Het eerste deel was anderhalf jaar geleden al eens uitgebracht met een andere cover) Daarnaast kost de heruitgave van De IJzerproef maar € 5,- (Ja, dat lees je goed!)

 

De Ijzerproef rug 37.indd

 

Officiële synopsis:

De 12-jarige Callum Hunt is van jongs af aan opgegroeid met drie regels:
1: Vertrouw nooit een tovenaar
2: doe nooit mee aan de IJzerproef
3: Ga nooit naar het Magisterium

De meeste kinderen zouden er alles voor overhebben om mee te doen aan de IJzerproef. Callum Hunt niet. Al zijn hele leven heeft zijn vader hem gewaarschuwd voor magie. Als Callum slaagt voor de IJzerproef, wordt hij toegelaten tot het sinistere Magisterium, dat kinderen opleidt tot machtige tovenaars. Dus doet hij zijn best te falen. Maar het Magisterium lijkt een duistere connectie met zijn verleden én zijn toekomst te hebben, en de IJzerproef is slechts het begin van alle grote uitdagingen die Callum te wachten staan

 

Boek informatie:
Originele titel: The Iron Trial
Uitvoering: Hardcover
Uitgever: Moon
Aantal pagina’s: 320
Prijs: € 5,00
ISBN: 9789048834556
Verschijningsdatum: 6 Mei 2016

 

Ben je nog niet bekend met deze superleuke serie? Lees dan snel verder!

De Magisterium serie is een samenwerking van Cassandra Clare (bekend van de Schaduwjager boeken series Kronieken van de Onderwereld en De Helse Creaties) en Holly Black (bekend van de Spiderwick Chronicles en de Vloekwerkers trilogie). De boeken volgen de avonturen van tovenaars leerling Callum Hunt, en zijn klasgenoten Tamara Rajavi en Aaron Stewart. Alle drie gaan ze naar het Magisterium, een ondergrondse (letterlijk!) school voor magie. Callum is echter geen alledaagse tovenaars leerling: Hij is vaak slecht gehumeurd, wil absoluut niet naar het Magisterium en loopt mank als gevolg van een ongeluk als kind. O ja, én hij draagt natuurlijk een gevaarlijk geheim bij zich waarvan hij zich totaal niet bewust is!

De serie zal bestaan uit vijf boeken, waarvan elk boek over een schooljaar aan het Magisterium zal gaan. De eerste twee boeken uit de serie heten De IJzerproef en De Koperen Vuist. Zoals je aan de titels van de eerste twee boeken kunt zien hoort bij elk jaar aan het Magisterium een bepaalde soort metaal: IJzer voor het eerste jaar en koper voor het tweede jaar. Bij het derde, vierde en vijfde jaar zullen brons, zilver en goud horen.

 

 

One comment

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s