[Cover onthulling] Middernachtdame (De Duistere Machten #1)

We hebben vandaag wel heel spannend nieuws voor jullie!

We mogen namelijk het fantastische nieuws met jullie delen dat Lady Midnight, Cassandra Clare’s nieuwste Schaduwjager boek, Januari 2017 zal verschijnen in het Nederlands! (We horen jullie in de verte gillen!)

Het boek zal in het Nederlands Middernachtdame gaan heten en de naam van de nieuwe trilogie wordt De Duistere Machten!

Om dit te vieren mochten wij van uitgeverij Moon alvast de cover onthullen voor dit super spannende boek!

 

Voorplat De duister machten NL - Copy

 

Wij vinden dit echt een van de mooiste covers tot nu toe! Natuurlijk met de nieuwe leading lady Emma Carstairs met haar zwaard Cortana op de voorzijde, dat jullie vast nog wel bekend voorkomt als jullie De IJzeren Prinses al gelezen hebben.

De Duistere Machten is de derde Schaduwjager serie van Cassandra Clare en is het vervolg op De Kronieken van de Onderwereld. Het verhaal speelt zich af vijf jaar na het einde van Stad van Hemelse Vlammen. Het verhaal volgt de avonturen van Emma Carstairs, Julian Blackthorn, Mark Blackthorn en de rest van hun familie en het Instituut van Los Angeles.

Alvast nieuwsgierig? Hieronder kun je alvast een synopsis van het boek lezen.

 

Synopsis

Het is vijf jaar sinds de gebeurtenissen uit Stad van Hemelse Vlammen die bijna het einde van de Schaduwjagers betekenden.

Emma Carstairs is niet langer een kind in de rouw, maar een jonge vrouw op zoek naar de moordenaar van haar ouders om zo wraak te nemen voor hun dood. Samen met haar parabatai Julian Blackthorn moet Emma leren om zowel hoofd als hart te vertrouwen als zij een demonisch complot onderzoekt dat zich uitstrekt over Los Angeles, tot aan de betoverende en gevaarlijke zee. En Emma’s hart leidt haar ook nog eens in een verraderlijke richting…

En het wordt allemaal nog ingewikkelder als Julian’s broer Mark, die vijf jaar geleden door de Faerie gevangen werd genomen, terug keert naar de Schaduwjagers. De Faerie zijn wanhopig om erachter te komen wie leden van hun volk aan het vermoorden is. De mysterieuze moorden vertonen ook nog eens grote overeenkomsten met de moord op de ouders van Emma Carstairs: de lichamen zijn bedekt met demonische teksten. Hiervoor hebben ze de hulp van de Schaduwjagers nodig, maar elk contact tussen Schaduwjagers en Faerie is verboden sinds het verraad van de Koningin van Seelie gedurende de oorlog. De tijd verloopt echter anders in Faerie en daardoor is Mark haast niet ouder geworden en hij herkent ook zijn familie niet meer. Kan hij echt terugkeren naar de Schaduwjagers en naar zijn familie? En zullen de Faerie dit echt toelaten?

 

De hoofdpersonages

Emma Carstairs:
Emma is een Schaduwjager van het Instituut van Los Angeles en de parabatai van Julian Blackthorn. Haar ouders, John en Cordelia Carstairs, werden dood aangetroffen gedurende Stad van Hemelse Vlammen en er werd aangenomen dat Sebastian Morgenstern verantwoordelijk was voor hun dood. Emma is er echter van overtuigd dat iemand anders verantwoordelijk is voor hun dood en zet alles op alles om de dader te vinden. Emma staat bekend als de snelste en meest getalenteerde Schaduwjager sinds Jace Herondale.

 

Julian Blackthorn:
Julian is één van de zeven Blackthorn kinderen en is na de dood van hun ouders verantwoordelijk voor zijn vier jongere broers en zussen: de tweeling Livia en Tiberius, Drusilla en Octavian. Hij heeft nog twee oudere familie leden: zijn half-zus Helen en zijn half-broer Mark, die beiden half Faerie zijn. Julian en Emma werden in 2009 parabatai en wonen sinds het einde van de oorlog samen met Julian’s familie weer in het Instituut van Los Angeles, waar Julian’s vader Andrew, voor diens dood, het hoofd van het Instituut was.

 

Mark Blackthorn:
Mark ontmoetten we voor het eerst in Stad van Hemelse Vlammen, waar hij ontvoerd wordt door Sebastian Morgenstern. Uiteindelijk wordt Mark gedwongen een jager in de Wilde Jacht, die wordt geleid door Gwyn ap Nudd. Mark is half Faerie en half Schaduwjager, net als zijn volle zus Helen, en heeft kenmerkende puntige oren. Doordat hij een jager in de Wilde Jacht is, hebben zijn ogen twee verschillende kleuren: een oog is groen-blauw (net als zijn broers en zussen) en het andere is goudkleurig.

 

Wat vinden jullie van dit fantastische nieuws? En waar kijken jullie het meeste naar uit in Middernachtdame? Laat het ons weten!

 

 

 

4 comments

 1. Dit is fantastisch nieuws! Eerst ‘De Kronieken van Bane’ in augustus en dan genieten van dit pareltje in januari…! IK KAN NIET WACHTEN

  Geliked door 1 persoon

 2. in de engelse uitgaven van het boek lady midnight zat een verhaal over jace en clary alleen dan als ze ouder waren zal dit ook verschijnen in het nederland vertaalde deel

  Geliked door 1 persoon

 3. Hoi! Sorry voor de late reactie, ik wist het antwoord hierop helaas ook niet. Dus ik heb het de uitgever gevraagd, en die bevestigt dat het extra verhaal over Jace en Clary inderdaad ook in de Nederlandse vertaling van Lady Midnight zal komen te staan. :D

  Like

 4. Er is weinig nieuws wat mij zo blij kan maken als dit. You made my day! Ik wordt er helemaal blij van

  Like

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s