De Kronieken van Bane

De Nederlandse vertaling van The Bane Chronicles komt uit op 22 Augustus 2016 en zal in het Nederlands De Kronieken van Bane heten.

De Kronieken van Bane is een verhalen bundel over het leven van warlock Magnus Bane. De bundel zal bestaan uit 11 verhalen over onze lievelings warlock.

 

De cover:

9789048833887

 

De officiële synopsis:

Unieke verhalen over het meest geliefde personage van Cassandra Clare: Magnus Bane

Elf korte verhalen over het leven van Magnus Bane, de mysterieuze en flamboyante hoofdpersoon uit Kronieken van de Onderwereld en De Helse Creaties. Lees alles over zijn tumultueuze liefdesaffaires, uitbundige feestgedrag en exotische reisjes. Hierna heeft Magnus geen geheimen meer!
Oorspronkelijk verschenen deze verhalen een voor een, kort na elkaar online. Cassandra Clare schreef de verhalen in samenwerking met Maureen Johnson en Sarah Rees Brennan.

 

De verhalen spelen zich niet alleen af in de periodes van De Helse Creaties (EN: The Infernal Devices) en Kronieken van de Onderwereld (EN: The Mortal Instruments), maar ook in de periode’s daarvoor en daartussen. Op de pagina Chronologie kun je meer informatie hierover vinden. Magnus is natuurlijk al wat jaartjes oud, al wil hij natuurlijk nooit zeggen hoe oud hij precies is. ;)

Naast Magnus zullen er ook aardig wat bekende personages voorbij komen, zoals mede warlocks Ragnor Fell en Catarina Loss, vampiers Camille Belcourt en Raphael Santiago, Schaduwjager Will Herondale, en natuurlijk Magnus’ grote liefde Alec Lightwood.

De Kronieken van Bane kun je het beste lezen na Kronieken van de Onderwereld (of in ieder geval na Stad van Verloren Zielen) en na De Helse Creaties. De Kronieken van Bane bevatten namelijk spoilers voor beide series.

 

Het boek:

Originele titel: The Bane Chronicles
Uitvoering: Paperback
Uitgever: Moon
Aantal pagina’s: 512
Prijs: € 19,99
ISBN: 9789048833887
Verschijningsdatum: 22 Augustus 2016

 

De verhalen:

De Nederlandse titels van de elf verhalen zijn nog niet bekend. Hieronder staan zolang de Engelse titels.

#1. What really happened in Peru
#2. The Runaway Queen
#3. Vampires, Scones, and Edmund Herondale
#4. The Midnight Heir
#5. The Rise of the Hotel Dumort
#6. Saving Raphael Santiago
#7. The Fall of Hotel Dumort
#8. What to Buy the Shadowhunter Who Has Everything (And Who You’re Not Officially Dating Anyway)
#9. The Last Stand of the New York Institute
#10. The Course of True Love (and First Dates)
#11. The Voicemail of Magnus Bane