De Shadowhunter Kronieken

CJ_TMI

The Mortal Instruments bestaat uit zes boeken: City of Bones, City of Ashes, City of Glass, City of Fallen Angels, City of Lost Souls en City of Heavenly Fire. In het nederlands heet de serie Kronieken van de Onderwereld, en heten de boeken Stad van Beenderen, Stad van Vuur, Stad van Glas, Stad van Gevallen Engelen, Stad van Verloren Zielen en Stad van Hemelse Vlammen. De eerste drie boeken waren oorspronkelijk uitgekomen uit een trilogie, en Cassandra Clare heeft de andere drie boeken daar later aan toegevoegd. Deze boeken hebben een andere verhaallijn en hebben een andere slechterik dan de eerste drie boeken. De zes hoofdpersonages komen wel terug in de ‘tweede’ trilogie.

Het verhaal volgt de avonturen van Clary Fray, die ontdekt dat zij geen normaal meisje is maar een Schaduwjager (Engels: Shadowhunter), haar beste vriend Simon Lewis, de drie Schaduwjager Jace Wayland (zijn achternaam blijft een issue), zijn parabatai Alec Lightwood en diens zus Isabelle Lightwood, en de Magnus Bane, de Hoge Heksenmeester (High Warlock) van Brooklyn. De serie speelt zich af in 2007.

CJ_TID

De tweede serie de Cassandra Clare schreef, is The Infernal Devices. Deze trilogie bestaat uit de boeken Clockwork Angel, Clockwork Prince en Clockwork Princess. In het Nederlands heet de serie De Helse Creaties. De eerste twee boeken zijn momenteel vertaald naar het Nederlands: De IJzeren Engel en De IJzeren Prins. Het derde boek, De IJzeren Prinses, komt uit in November 2015.

Het verhaal speelt zich af in 1878, en volgt het verhaal van Tessa Gray, die, op zoek naar haar broer Nathaniel, afreist van New York naar Victoriaans Londen. Daar aangekomen wordt zij ontvoerd in opdracht van de duistere Magister, het hoofd van de geheimzinnige Pandemonium Club. Uiteindelijk vindt zij onderdak in het Schaduwjager Instituut in Londen en gaat zij op zoek naar haar broer met de hulp van twee Schaduwjagers: de onvoorspelbare en sarcastische Will Herondale, en de fragiele en muzikale Jem Carstairs.

CJ_TDA

De derde Schaduwjager serie heet The Dark Artifices. Deze serie is het vervolg op The Mortal Instruments en speelt zich af in los Angeles in 2013. Deze serie is wederom een trilogie en zal bestaan uit de boeken Lady Midnight, Lord of Shadows en The Queen of Air and Darkness. Het eerste boek, Lady Midnight, zal uitkomen op 8 Maart 2016. Er is nog niet bekend wanneer de Nederlandse vertaling uit zal komen. De publicatie van de Engelse boeken zal afwisselend plaats vinden met de boeken van The Last Hours (zie onder).

Het verhaal van The Dark Artifices zal gaan over parabatai Emma Carstairs en Julian Blackthorn, en diens oudste broer Mark Blackthorn, die wij alle drie al hebben ontmoet in Stad van Hemelse Vlammen, het laatste deel van The Mortal Instruments. Ook de overige leden van de Blackthorn familie zullen in het verhaal voorkomen: Julian’s oom Arthur Blackthorn, die een mysterieuze ziekte lijkt te hebben, en Julians jongere broers en zussen: Tiberius, Livia, Drusilla en Octavian. Andere Schaduwjagers zijn Cristina Rosales, Emma’s beste vriendin, Jaime Rosales, Diego Rosales en Diana Wrayburn. De faerie spelen een belangrijke rol in deze serie. Enkele nu al bekende personages van dit volk zijn Kieran en Gwyn ap Nudd. De Hoge Heksenmeester van Los Angeles is Malcolm Fade, die ook al in Stad van Hemelse Vlammen voorbij kwam.

Over het verhaal zelf is nog niet veel bekend, maar Emma’s zoektocht naar de dood van haar ouders, die op mysterieuze wijze om het leven kwamen, zal centraal staan.

CJ_TLH

De vierde serie die Cassandra Clare zal gaan schrijven heet The Last Hours. Deze serie is het vervolg van The Infernal Devices en gaat over de volgende generatie Schaduwjagers. De meeste personages zijn ‘de-kinderen-van’ en waarschijnlijk zullen de personages van The Infernal Devices ook in het verhaal voorkomen. De serie zal bestaan uit de volgende boeken: Chain of Thorns, Chain of Gold en Chain of Iron. Het eerste boek wordt waarschijnlijk Chain of Thorns en zal vermoedelijk in 2017 uitkomen in het Engels.

Waarover het verhaal over zal gaan is nog niet bekend. Belangrijke personages zijn parabatai James Herondale (de zoon van Will en Tessa) en Matthew Fairchild (de zoon van Henry en Charlotte), James’ jongere zus Lucie, en haar parabatai Cordelia Carstairs (het nichtje van Jem Carstairs). Andere personages zijn Anna en Christopher Lightwood (zus en broer), Thomas Lightwood, Grace Cartwright (waar James kennelijk zijn hart aan heeft verloren) en Jesse Blackthorn.

CJ_TBC

The Bane Chronicles is een serie korte verhalen die Cassandra Clare schreef samen met YA auteurs Sarah Rees Brennan en Maureen Johnson over fan favoriet Magnus Bane, de Hoge Heksenmeester van Brooklyn. Oorspronkelijk waren de tien korte verhalen uitgekomen als e-boeken. De verhalen zijn later gepubliceerd als bundel en bestaan uit de volgende verhalen:

#1. What really happened in Peru
#2. The Runaway Queen
#3. Vampires, Scones, and Edmund Herondale
#4. The Midnight Heir
#5. The Rise of the Hotel Dumort
#6. Saving Raphael Santiago
#7. The Fall of Hotel Dumort
#8. What to But the Shadowhunter Who Has Everything (And Who You’re Not Officially Dating Anyway)
#9. The Last Stand of the New York Institute
#10. The Course of True Love (and First Dates)
(#11. The Voicemail of Magnus Bane)

De verhalen zijn een soort memoires van Magnus’ leven (hij geeft zelfs een kopie aan Alec in Stad van Hemelse Vlammen!). De korte verhalen spelen zich af in verschillende periodes, vanaf 1791 tot het heden. Naast Magnus komen er natuurlijk veel bekende (en onbekende) personages in voor: Natuurlijk Magnus’ vriend Alec Lightwood en mede heksenmeesters Ragnor Fell en Catarina Loss, maar ook vampiers Camille Belcourt en Raphael Santiago. De boekversie van de verhalen bevat ook verschillende illustraties van Cassandra Jean (één illustratie voor elk verhaal) en een extra verhaal aan het eind van het boek. Het boek is het beste te lezen na Stad van Verloren Zielen, aangezien het spoilers voor einde van dit boek kan bevatten.

De banners op deze pagina zijn gemaakt met illustraties van Cassandra Jean.

Bronnen: TMI | TID | TDA | TLH | TBC

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s